SV EN
Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen toiminta

Akatemialain mukaan Suomen Akatemia kehittää kansainvälistä tieteellistä yhteistyötä. Akatemia tukee suomalaisen tutkimuksen ja tutkijoiden kansainvälistymistä kaikessa rahoitustoiminnassaan.

Akatemia tekee tutkimusrahoittajayhteistyötä Suomen kannalta merkittävien maiden kanssa, jotta suomalaisten tutkijoiden mahdollisuudet korkeatasoiseen kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön paranevat.

Kansainvälisyys on merkittävä keino tutkimuksen laadun, vaikuttavuuden ja uudistumisen tukemisessa. Tiede on perusolemukseltaan kansainvälistä, mutta edelleen tarvitaan toimia, jotka edistävät, monipuolistavat ja laajentavat tutkimuksen kan-sainvälisyyttä. Akatemian kansainvälisen linjauksen mukaan tutkimuksen kansainvälisyyden edistäminen edellyttää myös tiivistä yhteistyötä tiedeyhteisön, tutkimusorganisaatioiden, tutkimuksen rahoittajien sekä muiden kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kesken.

Akatemia rahoittaa lisäksi jäsenmaksuilla kansainvälisten tiede- ja tutkimusorganisaatioiden toimintaa, ja tätä kautta suomalaisille tutkijoille avautuu mahdollisuuksia tutkimustyöhön korkeatasoisissa tutkimuskeskuksissa maailmalla. Akatemia edustaa Suomea useilla kansainvälisillä tiedefoorumeilla.

Viimeksi muokattu 20.3.2020
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »