SV EN

Hallintovirasto

Suomen Akatemian hallintovirasto muodostuu kahdesta toimialasta, jotka ovat tutkimuksen palvelut ja yhteiset palvelut. Vastuualueita on kymmenen, joista kolme tieteellisten toimikuntien ja yksi strategisen tutkimuksen aloilla. Lisäksi tutkimusrahoituksen kehittämiselle sekä strategiselle suunnittelulle ja analyysille on omat vastuualueensa. Yhteisten palvelujen vastuualueita ovat hallinto, talous, tietohallinto ja viestintä.

Hallintovirasto valmistelee ja toimeenpanee hallituksen, toimikuntien, tutkimusinfrastruktuurikomitean, strategisen tutkimuksen neuvoston, jaostojen ja pääjohtajan päätökset, ja tekee näiden toimielinten päätösten toimeenpanon edellyttämät sopimukset.

Hallintoviraston toimintaa johtaa pääjohtaja. Ylimpään johtoon kuuluvat lisäksi kaksi ylijohtajaa. Hallinnon ylijohtaja vastaa Akatemian hallinnon toiminnasta ja kehittämisestä. Tutkimuksen ylijohtaja vastaa Akatemian tiedepoliittisesta suunnittelusta sekä tutkimusrahoituksen kehittämisestä.

Hallintovirastossa noin 140 akatemialaista hoitaa Akatemian hallintoa, huolehtii hallituksen ja tieteellisten toimikuntien asioiden valmistelusta, esittelystä ja päätösten toimeenpanosta, valmistelee tiedepoliittisia selvityksiä ja suunnitelmia sekä osallistuu useiden kotimaisten ja kansainvälisten työryhmien toimintaan.

Hallintoviraston asiantuntijoiden yhteystiedot löydät täältä.

Hallintoviraston organisaatio

Viimeksi muokattu 1.8.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »